Ніч і світанок 29 березня на Львівщині знову були тривожними. За інформацією ОВА, область атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «кинджал». До відбиття удару залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи і засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

«Усі 11 безпілотників воїни Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ знищили, – повідомили у прес-службі ОВА. – Ракети, на жаль, збити не вдалося. Уламки ворожої зброї пошкодили об?єкт критичної інфраструктури області. На щастя, обійшлося без загиблих і травмованих. Низький уклін нашим оборонцям неба. Окремо дякуємо тим, хто не ігнорує тривог. Так ви дбаєте про свою безпеку і не перешкоджаєте роботі ППО. Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі». 

Ця доба так само стала випробуванням для енергетиків. Через сильний вітер 58 населених пунктів залишилися без електропостачання. Як інформують в ОВА, станом на 11:00 годину 20 населених пунктів були повністю знеструмленими, 38 – частково. Над відновленням мереж працюють понад 100 працівників Львівобленерго та 37 одиниць техніки.

Підготувала Людмила Стражник.

Фото прес-служби ОВА.