У Житомирі в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» відбувся обласний форум товаровиробників. У ньому взяли участь фахівці з Чехії, представники міжнародного сертифікаційного органу «Органік стандарт», науковці. Як зазначив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Руслан Кирилюк, органічне виробництво на Житомирщині розпочало свою історію 2008 року з ПП «Галекс-Агро» у галузі рослинництва. Тепер це підприємство має і високорозвинену сферу органічного тваринництва. Досвід директора «Галекс-Агро» Олександра Ющенка використали на інших підприємствах краю. У 2014 році в області почав працювати перший в Україні завод сертифікованої органічної молочної продукції «Органік Мілк». Очікується, що до кінця цього року запустять також підприємство з переробки органічного м’яса.
Учасники заходу довідалися, як відбувається сертифікація та контроль якості, їм розповіли про міжнародний досвід розвитку органічного сільського господарства.
173

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1На Кіровоградщині до кінця року планують створити чотири нові території природно-заповідного фонду 826
-
2Зима чи літо: Особливості риболовлі в різні пори року 334
-
3Опубліковано Закон України № 4560-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення повноважень Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» 191
-
4Кабмін вніс зміни до порядку ведення військового обліку та призову під час мобілізації 150
-
5У Чернівцях слідкують за розміщенням реклами аби не порушити архітектурні ансамблі 96

