Знали б ви, як я зраділа, дізнавшись, що Тетяна Іванівна Блакитна (на знімку) визнана кращим директором школи у місті.

Ми пізнавали світ із книг та підручників, а життя — за вчинками керівника закладу та її колег.

«Треба вірити у свою мрію, і тоді, я переконана, вона стане для вас красивою метою, допоможе відстояти свій найдостойніший шлях життя», — сказала нам директор на останньому дзвонику.

Її заслуга в тому, що вона примусила говорити про нашу 57-му, першу збудовану в роки незалежності школу в Миколаєві.

19 років тому вона була єдиною україномовною ЗОШ у 20-тисячному робітничому мікрорайоні Намив. Поки зводилася будівля, педагогічний колектив працював у «приймах».

На роботі директор, як кажуть, днювала і ночувала, докладаючи зусиль для того, щоб одинадцятирічка зайняла свою нішу серед лідерів.

Торік ЗОШ № 57 визнали «Флагманом освіти і науки України», її педагогічний колектив занесено до Книги пошани міста.

Тетяна Іванівна — автор програми «Здібні діти», співавтор експериментальної програми «Школа життєтворчості», за якою одинадцятирічка працює 10 років. Програма «Здібні діти» знайшла підтримку у колективу СП «НІБУЛОН», який стимулює відмінників та призерів олімпіад.

Тетяна Іванівна своїм учням показала, як крок за кроком можна послідовно піднімати на вищу сходинку справу, яку тобі довірено.

...Городяни, визнавши у найпрестижнішому загальноміському конкурсі «Людина року-2010» нашого улюбленого директора, не просто публічно заявили про свої симпатії до неї. Вони так висловили гордість за кращу школу та дали оцінку керівникові.

Людина, що цілком віддає себе людям, залишає яскравий слід. Миколаїв важко уявити без таких людей. Я глибоко переконана, що попереду у Тетяни Іванівни ще багато добрих справ. Хай поповнюється список таких добрих, чесних і відданих земляків. Тоді житимемо краще.

Марія РУБАН,другокурсниця факультету журналістики.

Миколаїв.