Голову Донецької обласної організації партії «Фронт змін», депутата Маріупольської міськради Олександра Ярошенка затримали слідчі податкової міліції. Політику, який сім років працював на посаді головного лікаря Маріупольського міського дерматовенерологічного диспансеру, інкримінують скоєння низки злочинів протягом 2008—2010 років. Як повідомили у прес-службі Державної податкової адміністрації в області, на підставі зібраних податковою міліцією матеріалів прокуратура області у серпні порушила кримінальні справи за статтями «службова фальсифікація» та «шахрайство із фінансовими ресурсами», а у вересні — за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Слідчі дії тривають, докладніша інформація буде надана після закінчення слідства, зазначили податківці.
Однопартійці донецького лідера «Фронту змін» вважають затримання Ярошенка «розправою із політичним опонентом» і вимагають «негайного звільнення та припинення політичних переслідувань», йдеться у розповсюдженій заяві обласної організації партії. Заступник голови обласного осередку Сергій Чірін нагадав, що Ярошенко виставляв свою кандидатуру на посаду маріупольського міського голови на виборах у жовтні минулого року і посів друге місце, отримавши майже 12 відсотків голосів виборців. Медик за фахом, він є координатором напрямку «Здоров’я нації» у партійному «Уряді змін».
«У півмільйонному Маріуполі Олександр Ярошенко має підтримку мешканців, є людиною, яка здатна реально протистояти партії влади на наступних парламентських виборах, — заявив С. Чірін. — У міськраді він створив опозиційну депутатську групу, оголосивши, що «Фронт змін» не поділяє позицію влади і контролюватиме діяльність органів місцевого самоврядування, викривати факти корупції та нецільового використання коштів міського бюджету». Крім того, з початку року «Фронт змін» активно виступав проти закриття шкіл та лікарень в області та надавав юридичну підтримку в судових процесах за позовами батьків учнів закритих навчальних закладів.
 
P.S. Згодом стало відомо, що Олександра Ярошенка випустили з ізолятора тимчасового утримання під підписку про невиїзд. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. Дії слідчих керівник області пояснив так: «Були дані, що він готувався перетнути кордон нашої країни».