Нещодавно в Дніпропетровській обласній раді оголосили підсумки конкурсного відбору для участі в другій фазі спільного проекту Євроcоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
«Можливість реалізуватися була надана усім 22 районам, — наголосив виконувач обов’язків голови обласної ради Анатолій Адамський. — Громади зацікавлені перспективами такої співпраці, адже вона носить соціальний характер, і самі громади фінансують частку витрат й визначають напрям проекту: чи то це вуличне освітлення, ремонт амбулаторії або доріг».
Світлана Шатова, координатор проекту в Дніпропетровській області, повідомила, що на сьогодні відібрано дев’ять районів області для участі у проекті: Межівський, Томаківський, Павлоградський, Нікопольський, Васильківський, Апостолівський, Магдалинівський, Солонянський та Верхньодніпровський. Ще два райони — Новомосковський та Дніпропетровський — включено до резерву.
У районах-переможцях можливість участі у проекті буде надано всім сільським радам, де мешканці сіл, селищ та невеликих міст (з населенням до 10 000 осіб) зможуть згуртуватись у громаду, визначити пріоритети для поліпшення умов проживання та запропонувати для фінансування один проект. У кожному районі на конкурсній основі буде відібрано 4 — 5 таких проектів. Мікропроекти громад співфінансуватимуться проектом (50% — до 10 000 дол.), місцевим бюджетом (від 45%) та громадою (5%).
Реалізовувати локальні проекти плановано насамперед у галузях медицини, екології, енергозбереження, водозабезпечення, малого агробізнесу.
 
Дніпропетровськ.