Депутати Старобельської міської ради ознайомилися із проектом «Твій місцевий депутат: Луганська область», який презентували їхній колега Михайло Чумак і керівник районної громадської правозахисної організації «Вікторія» Віра Флят. 

Реалізує цю ініціативу Східноукраїнський центр громадських ініціатив. За словами його керівника Володимира Щербаченка, у проекта є великі можливості для взаємодії влади, громадських організацій і рядових громадян. За його словами, ініціативу підтримали у восьми регіонах, а це понад 30 рад різних рівнів, близько двох тисяч депутатів. Так, у проекті беруть участь депутати Луганської обласної, Луганської, Алчевської, Сватівської міських рад, а також Сватівської райради та Денежниківської сільради. Про бажання брати участь у проекті надалі висловилися депутати Сєверодонецька, Лисичанська, Рубіжного.

Як уважають Михайло Чумак і Віра Флят, сьогодні одна із проблем місцевого самоврядування — відсутність зв’язку між виборцями і депутатами. Тому люди не можуть проконтролювати якість виконання передвиборної програми. У свою чергу народні обранці далеко не завжди інформовані про нагальні проблеми простих виборців. Діючий механізм спілкування з депутатами перевантажений формальностями. Ці актуальні питання й покликана вирішити програма «Твій місцевий депутат». Головним ресурсом проекту є інтернет-сайт dep. lg. ua. Саме тут депутати можуть ознайомити виборців із важливою інформацією, відзвітуватися про свою роботу. Крім того, це можливість висловити свою думку, викласти аргументи на захист власної позиції з будь-якого питання. Така само можливість з’явилася й у виборців. Люди можуть давати оцінку роботі депутатів, висловлюючи свої прохання й побажання. Отже, виборцям не потрібно буде чекати звітів своїх обранців, а тим стануть зрозуміліші наболілі проблеми громади. Проектом зацікавилися й депутати Старобельської районної ради. Вони вже планують дискусію з цього питання.

 

Луганськ.