Згідно з договором про співпрацю між департаментом охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації та ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної і хоспісної допомоги» Київській міській лікарні №10 було передано першу частину пожертви у розмірі 138 тисяч 517 гривень. Вона спрямована на матеріально-технічне оснащення паліативного відділення та оплату ремонту санітарної кімнати. Як повідомила «Голосу України» прес-служба КМДА, незабаром, відповідно до затвердженого кошторису, Ліга ще надасть благодійну допомогу лікарні на потреби виїзної спеціалізованої бригади паліативної допомоги.

— У хоспісних відділеннях перебувають важкохворі люди, які потребують не тільки особливого ставлення до себе, а й гідних умов перебування, — зазначив директор департаменту охорони здоров’я КМДА Михайло Риган. За його словами, завдяки сприянню Ліги, яка у своїх лавах об’єднала небайдужих медичних працівників, державних діячів та науковців, сьогодні стало можливим надання матеріально-технічної допомоги одному із столичних хоспісних відділень, а отже, обслуговування тут стане кращим, а пацієнти почуватимуться комфортніше.

Минулого тижня благодійна допомога від ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної і хоспісної допомоги» надійшла до хоспісного відділення столичної лікарні №2.

Вл. інф.