У Національному музеї літератури України з нагоди 70-річного ювілею відомого прозаїка і поета, заслуженого журналіста України Миколи Махінчука відбулися творчий вечір та презентація його книги «Мереживо мінливого часу». Це тритомник, у якому вміщено вибрані твори останніх років — поезія, публіцистика, оповідання та багато іншого. Так Микола Гаврилович до ювілею ніби підбив проміжні підсумки своєї творчості.

Колеги по перу тепло вітали свого товариша. Голова Київської регіональної організації НСЖУ Михайло Сорока поділився спогадами молодості. Будучи студентами Київського університету імені Т. Шевченка, вони з Махінчуком три роки жили в одній кімнаті. Тоді Микола Гаврилович серйозно займався легкою атлетикою. Тоді ж вступив до літературного гуртка, де почалося ограновування його таланту.

Його твори легко написані й одразу впізнаються. Текст самодостатній, завдяки чому читач ніби живе життям героїв. Хтось точно підмітив: «Він розмовляє тою мовою, з якою народився».

За особливі досягнення у літературній творчості та вагомий внесок у культуру українського народу відповідальний секретар Київської організації Національної спілки письменників Олександр Бакуменко вручив Миколі Махінчуку золоту медаль «Почесна відзнака НСПУ».

Виступи змінювалися читанням віршів ювіляра, також звучали пісні.

На знімку: квіти ювілярові — від онука Назара.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.