Подарунок Херсону до Дня Незалежності спровокував конфлікт між двома органами місцевого самоврядування. 
На честь цієї знаменної дати депутати міської ради ухвалили створити на місці кругової транспортної розв’язки біля кінотеатру «Салют» нову площу, назвавши її на честь В’ячеслава Чорновола — відомого політика, що доклав багато сил для здобуття нашою країною державної незалежності. Але коли голова ОДА Херсонщини Микола Костяк на зустрічі з журналістами висловив своє здивування з приводу того, що нова площа Чорновола має зовсім затрапезний вигляд, і ніхто не збирається там наводили лад до свята, з’ясувалося, що муніципальна влада, точно кажучи, не мала права «розпоряджатися» розв’язкою, бо це... чужа земля.
— Не коментуючи саме рішення сесії про створення площі Чорновола, можу відзначити: я особисто проводив архівний пошук і маю у своєму розпорядженні дані, що лише одна чверть її території перебуває у межах Херсона, а три чверті належать до юрисдикції ради приміського селища Антонівки. Тепер виділяти з міського бюджету кошти на її благоустрій загалом буде явним порушенням законодавства, а фінансувати проект у розмірі одної четвертої — нісенітниця, — розмірковує перший заступник міського голови Херсона В’ячеслав Яременко.
— Я не проти створення нової площі й присвоєння їй імені В’ячеслава Чорновола. Однак хочу зазначити, що міська рада взагалі не мала жодного права на неї — з тим само успіхом наш орган місцевого самоврядування міг би перейменувати центральний міський проспект Ушакова, скажімо, на вулицю Антонівську. На сьогодні Антонівська селищна рада виграла позов у Дніпровському районному суді про розмежування територій обласного центру та селища. Згідно з його вердиктом, що набув чинності, транспортна розв’язка біля кінотеатру «Салют» перебуває на нашій території не частково, а повністю. Проте до обговорення долі майбутньої площі міськрада не залучала ні депутатів селищної ради, ні мешканців селища, — обурений голова селища Антонівки Ігор Семенчев. — Міськрада Херсона не вклала жодної копійки в благоустрій площі. Однак виділяти на це бюджетні кошти ми теж не можемо, тому що площу не передано на баланс селищної ради.
Та Антонівка нову площу напризволяще не кинула. Керівництво селищної ради зуміло-таки загітувати земляків навести там порядок. Тож до 24 серпня колишню транспортну розв’язку все-таки вдасться «причепурити».