Цьому й була присвячена нарада в Закарпатській облдержадміністрації, на яку (у вівторок, 16 серпня) запросили керівників найбільших міст краю: Ужгорода — Віктора Погорєлова і Мукачевого — Золтана Лендєла, а також голову правління ВАТ «Закарпатгаз» Юрія Рибачка.
Оскільки часу на довгі роздуми немає, то прямо в ході зустрічі міські очільники підписали угоди з керівництвом «Закарпатгазу» на виготовлення технічних умов для розширення потужностей газових мереж. Зокрема у багатоповерхівках, де власники квартир хочуть переходити на автономне опалення. Домовлено також, що кошти на це виділять найближчими днями на сесіях міськрад.
— Врізки в існуючі мережі до багатоквартирних будинків треба зробити упродовж двох-трьох тижнів. Аби потім, у разі зниження температури, заради цього не довелося позбавляти тепла цілі мікрорайони. Якщо все буде виконано завчасно, зможемо без проблем забезпечити потрібний тиск у газових мережах, — сказав голова ОДА Олександр Ледида.
Не вирішеною поки що залишається подача тепла до двох десятків державних та освітніх установ Ужгорода, що не фінансуються з міського бюджету. Щоправда, більшість з них воліють отримувати тепло з центральної мережі. Але такий варіант, попереджає обласна влада, буде занадто дорогим. Відтак, питання щодо кожного з цих об’єктів вирішуватимуть окремо. До прикладу, університетові та прокуратурі області міська влада планує передати в безкоштовну оренду наявні котельні. Керівництво цих установ вирішуватиме питання теплопостачання на власний розсуд. Ще один великий об’єкт — державний архів у Закарпатській області — матиме власне опалення. На це з обласного бюджету вже виділено 530 тис. грн. Також вирішується питання обігріву трьох гуртожитків УжНУ, військової частини та облуправління Нацбанку, повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації. Хоча найоптимальніший підхід у подачі тепла до них ще обміркують фахівці. Головне — ощадливість і якість.