Біля приміщення Мельниківської сільської ради, де розташоване й поштове відділення, зеленіють газони, яскравіють барвисті петунії, пломеніють сальвії. Сільський голова Анатолій Хоменко та його дружина Наталія, котра працює начальником відділення поштового зв’язку, кожної весни разом з односельцями висаджують біля сільради та в центрі села розсаду найрізноманітніших квітів, яку власноруч вирощують у себе вдома.
— Приходити сюди приємно, — зізнається завідувачка сільського клубу Людмила Зубенко. — Створюють гарну атмосферу і квіти, і дружний колектив, який працює на пошті. Листоношам доводиться долати у робочий день не один десяток кілометрів — село наше велике, розкидане по ярах та пагорбах, однак жінки — завжди в доброму настрої, привітні та доброзичливі.
Про добру роботу мельниківських зв’язківців свідчить і те, що поштові скриньки односельців ніколи не бувають порожніми.
— Люди старшого покоління люблять не тільки телевізор дивитися, а й почитати газету, — розповідає листоноша Тетяна Гах. — Щоб детальніше дізнатися про новини в державі, про прийняті закони. На моїй дільниці, наприклад, двадцять сільчан передплачують «Голос України». Причому більшість стали читачами цієї газети з першого року її випуску.
Ще у двох листонош, Тамари Димко та Мотрі Атамась, також не один десяток постійних передплатників «Голосу України». Газету читає кожна третя родина села.
— Ми постійно розповідаємо потенційним передплатникам про переваги «Голосу України», що це щоденна, офіційна газета, — каже начальник поштового відділення Наталія Хоменко. — Надруковане на її сторінках — це достовірна інформація. Крім того, багато є цікавих, як то кажуть, життєвих публікацій. Так ми домагаємося кращої в Чигиринському районі передплати на парламентське видання.
Черкаська область.
На знімку (зліва направо): Мотря Атамась, Тамара Димко, Наталія Хоменко, Тетяна Гах.
Фото автора.