Керівництво «Ліги Півночі» — італійської політичної партії, що виступає за надання північним італійським провінціям незалежності та утворення самостійної держави Паданія зі столицею в Мілані, приїхало в Крим і заявило про підтримку кримських сепаратистів.
На прес-конференції в Сімферополі керівник відділу міжнародних зв’язків партії «Ліга Півночі» Клаудіо д’Аміко запропонував обійти санкції світового співтовариства. Зокрема, йдеться про введення особливого режиму взаємодії між двома певними регіонами, маються на увазі Ломбардія та Венето, які можуть установити зв’язки із Кримом.
«Ми тут, щоб відкрити прямо канали інформаційні й робочі з Росією та Кримом для того, щоб наші регіони взаємодіяли й санкції в даних регіонах були скасовані або не застосовувалися. Ми розповіли про наше прохання керівництву Криму й намагатимемося зі свого боку юридично це закріпити», — зазначив д’Аміко.
Крім того, італійці заявили про готовність рекламувати кримські курорти й навіть проводити «Дні Криму» у своїх регіонах.
А спікер кримського парламенту Володимир Константинов на зустрічі з делегацією добалакався до того, що «кримчани готові посприяти громадянам Італії, якщо вони приймуть рішення провести референдум про незалежність тієї чи іншої території».