Російські фахівці приступили до перепису населення на території «Кримського федерального округу». Мешканцям окупованого півострова пропонується анкета з 33 запитань, з обов’язкових — національність і рідна мова. Передбачено, що цей перепис дасть можливість визначити не тільки точні дані про загальну кількість населення, а також етнолінгвістичний склад, громадянство, освіту тощо.
«Відкрив» перепис уранці 
14 жовтня так званий глава Криму Сергій Аксьонов. Він відповідав на запитання у своєму робочому кабінеті в присутності журналістів. «Народився я в Молдавській РСР у 1971 році, за національністю росіянин, а в Крим перебрався тільки у 1989 році, де вступив до Сімферопольського вищого військово-політичного училища. Володію українською й англійською мовами», — повідомив Аксьонов переписувачам. Інші запитання, що містять персональні дані, при журналістах не задавали.
Тим часом, тільки вчора Міністерство закордонних справ України направило МЗС РФ ноту протесту стосовно проведення у тимчасово окупованому Криму "перепису населення".
Фото автора.