Начальники всіх управлінь Івано-Франківського міськвиконкому публічно на площі звітуватимуть перед громадою про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку.
Таке рішення ухвалили депутати на останній сесії Івано-Франківської міської ради. До такого неординарного кроку їх спонукала низька виконавча дисципліна посадовців. За словами секретаря міської ради Руслана Марцінківа, нерідко чиновники ігнорують доручення виконавчого комітету, постійних депутатських комісій і навіть сесії міської ради. А інструментів впливу на посадовців у депутатів — небагато. Отож і вирішили запровадити публічні звіти.
«Лобним місцем» для чиновників стане Вічевий майдан у центрі міста, де просто неба триватимуть засідання профільної депутатської комісії. Перші звіти планують провести вже у вересні. Перед відкритим публічним виголошенням свої доповіді чиновники викладатимуть на офіційному сайті міської ради, щоб громадяни могли з ними заздалегідь ознайомитися і скласти думку про роботу того чи того управління.
 
Івано-Франківськ.