В Ужгороді відбувся регіональний семінар, який розпочав на Закарпатті другий етап проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Підписано угоду про партнерство між облрадою, облдержадміністрацією та програмою розвитку ООН. Участь у заході взяли Берді Бердієв, помічник постійного представника Представництва ООН в Україні, Денис Полтавець, експерт з розвитку громад проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2», голова облради Іван Балога, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, представники громад.
Друга фаза спільного проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочалася ще 7 червня і триватиме чотири роки. Про фінансування цього проекту 31 травня у Брюсселі уклали угоду Україна і Європейська комісія. Цей етап проекту володітиме бюджетом у сумі 17,1 млн. євро і впроваджуватиметься в усіх регіонах України. У кожній області буде оголошено конкурс на відбір пілотних районів та місцевих рад.
«Закарпатці доволі активно долучилися до цього проекту. Другий етап програми буде більш потужний, більше коштів виділятиметься на програми енергозбереження», — повідомив Берді Бердієв.
Голова обласної ради Іван Балога зазначив, що область і надалі виступатиме партнером усіх ініціативних громад. А керівник ОДА Олександр Ледида насамперед подякував за організацію заходу на Закарпатті й відзначив, що виконання другого етапу проекту особливо важливе з огляду на реалізацію в Україні низки економічних реформ.
Насамкінець оголошено конкурс серед районів області на участь у програмі.