Минулого тижня в Харкові було вчинено резонансний злочин — вимагання й одержання хабара у великому розмірі. Затримали на місці злочину одного з районних прокурорів міста. У злочині підозрюється й слідчий районної прокуратури. Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін наступного дня на брифінгу для преси пояснив, за що затримали його підлеглих.
За його словами, прокурора Комінтернівського району Андрія Ломакіна і слідчого районної прокуратури Романа Радькова затримали за одержання хабара в сумі 15 тисяч доларів. Хабара Ломакін одержав за закриття кримінальної справи проти колишніх співробітників ДАІ. Раніше прокуратурою Красноградського району було порушено кримінальну справу за статтею 365 — перевищення службових повноважень працівниками батальйону дорожньо-патрульної служби. Міліціонерам висувалося те, що вони зупинили людей, оглянули машину, виявили пневматичну зброю — пістолет — і, зі слів заявників, із цієї причини вимагали в них гроші, заподіяли їм тілесні ушкодження. За заявою від громадян проведено перевірку, порушено кримінальну справу відносно міліціонерів.
За словами прокурора області, заради об’єктивності справу «даішників» передали в Комінтернівську прокуратуру. Там її розслідували близько трьох місяців. За закриття саме цієї справи Андрій Ломакін і одержав хабара 15 тисяч доларів — п’ять тисяч у червні й ще десять наприкінці минулого тижня. Відносно прокурора Комінтернівського району й слідчого тієї ж прокуратури Романа Радькова порушено кримінальну справу за частиною третьою статті 368 — одержання хабара у великому розмірі. Слідчого уже звільнено, про звільнення Андрія Ломакіна прокурор області написав подання в Генеральну прокуратуру.
За ґратами правоохоронці можуть провести від п’яти до десяти років. За словами Геннадія Тюріна, Андрій Ломакін — людина досвідчена. В органах він працює 27 років. Претензії до його роботи у керівництва були незначні. Але своїм учинком він не тільки зламав долю собі, а й кинув тінь на всіх багатьох чесних працівників прокуратури, які не шкодуючи ні часу, ні сил, стоять на сторожі дотримання законності. Роман Радьков в органах прокуратури пропрацював майже три роки. До нього теж особливих претензій не було. Андрій Ломакін нині перебуває в лікарні в Харкові — його доставили в реанімацію з нападом стенокардії. У палаті він лежить під охороною. У родинах прокурора Ломакіна та слідчого Радькова кажуть, що їхніх рідних підставили. Але жодних доказів при цьому не наводять.