Рівень радіоактивних речовин у молочній продукції в період активного випасання худоби на відкритих пасовищах на територіях Перебродівської сільради Дубровицького та Рокитнівської сільради Рокитнівського районів перевищує норму у 2—3,5 разу. Це не лише шкодить здоров’ю населення, а й робить молочне тваринництво безперспективним напрямом приватного сільськогосподарського виробництва. До речі, населені пункти згаданих сільрад після аварії на ЧАЕС мають другу-третю категорії забруднення.
Зважаючи на відсутність сталої державної системи знезараження територій, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС, розв’язати проблему можна шляхом створення громадських пасовищ з паралельним розвитком молочарських кооперативів, вважають у Рівненській обласній раді. 
Тож тут розробили і подали на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування проект «Реабілітація депресивних радіоактивно забруднених територій у межах Перебродівської сільської ради Дубровицького району та Рокитнівської сільської ради Рокитнівського району Рівненської області».
Ним передбачено проведення комплексу агротехнічних заходів для виведення радіонуклідів з ґрунтів на територіях згаданих сільрад. Зважаючи на актуальність проекту, на реалізацію якого, за підрахунками фахівців, потрібно близько 770 тисяч гривень (це — кошти Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, а також районних і сільських бюджетів), Рівненська обласна рада сподівається, що його підтримають у конкурсі. Цього чекає і населення згаданих сільрад, яке хоче вживати чисте молоко.
 
Рівне.