Президент України Віктор Янукович сподівається на відсутність політичних протистоянь 22 червня в День скорботи й поваги пам’яті жертв війни в Україні. Про це йдеться в слові Президента до українського народу з нагоди цього дня, опублікованому на офіційному сайті глави української держави.

«22 червня — день нашої загальнонаціональної скорботи, коли повинні затихнути політичні баталії, а всіх наших співвітчизників повинна об’єднати загальна пам’ять про трагічні роки війни. Згадаємо в цей день у думках і молитвах кожного, хто героїчно поліг на фронтах, загинув від бомбардувань і катувань, холоду й голоду в тилу, передчасно помер від ран і хвороб», — сказано у зверненні.

Віктор Янукович вважає, що перемога у Великій Вітчизняній війні вкотре підтвердила, що народ сильний, коли він єдиний. «Переконаний, що найвеличнішим пам’ятником усім жертвам війни стане будівництво сильної незалежної України. Нам слід усвідомити, що ця справа вимагає терпіння, згуртованості та громадської згоди», — йдеться у зверненні.

Президент у черговий раз зазначив, що одним з основних державних і суспільних пріоритетів має стати постійна турбота про визволителів, увага до повсякденних потреб ветеранів війни, удів загиблих, жертв нацизму, трудівників тилу, дітей війни.