Учора за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова (на знімку) на 572-му кілометрі автомагістралі Стрий—Тернопіль—Кіровоград—Знам’янка урочисто відкрито 8-кілометровий відрізок дороги, прокладений в обхід селища міського типу Бабанка Уманського району. Поруч з автотрасою, що веде до знаменитої уманської «Софіївки», побудовано також гелікоптерний майданчик.

За словами Миколи Азарова, будівництво цієї ділянки розпочалося ще 2007-го, однак у 2008—2009 роках роботи були зупинені. «У 2010-му роботи поновилися, і ось зараз менш як за рік вони завершилися», — констатував Микола Азаров, передає Укрінформ. Глава уряду додав, що був виконаний значний обсяг робіт: збудовано міст через р. Ревуха завдовжки понад 100 м, тунельний залізобетонний шляхопровід у 54 м, транспортний тунель зі збірних металевих конструкцій довжиною 80 м, побудовано 4 автобусні зупинки та 4 км металевої бар’єрної огорожі.
Будівництво об’їзної дороги дасть змогу направити близько 6 тисяч автомобілів на добу в обхід смт Бабанка. Кошторисна вартість робіт становила понад 260 мільйонів гривень.
Фото Олега Маркевича (Укрінформ).