Ще напередодні сонячний Київ у четвер уранці прокинувся весь у снігу. Тож багатьом столичним мешканцям довелося дорогою на роботу простояти в заторах або ж пішки діставатися найближчих станцій метро. Так, на дев’яту ранку за даними сервісу «Яндекс. Пробки», у місті спостерігалися десятибальні затори. Крім засніжених доріг, рух ускладнювали і ДТП. Лише зранку їх сталося 22, а до обіду вже налічували сотню.

Щоб убезпечитися від подальшого колапсу, Київська міська державна адміністрація обмежила в’їзд у місто великогабаритного транспорту за винятком тих вантажних авто, робота яких пов’язана із забезпеченням процесів життєдіяльності. Заборона діятиме, доки у місті триватимуть роботи з прибирання снігу та працюватиме спеціалізована снігоприбиральна техніка. А поки що на розчищення доріг кинули не лише техніку, а й людські ресурси, а міська влада і ДСНС звернулися до водіїв з проханням утриматися від поїздок містом на приватних автомобілях і скористатися послугами громадського транспорту.
Синоптики тим часом прогнозують продовження снігопаду, а найактивніші дописувачі коментують надзвичайну подію на форумах. Хтось критикує владу, але в переважній більшості говорять про те, що сніг таки розчищають, щоправда, не скрізь справляються з його кількістю.
Вл. інф. 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.