Парламентська хроніка
Ранкове засідання 18 травня
Народні депутати відмовилися включати до порядку денного постанову про збільшення прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати у 2011 році, підготовлену В’ячеславом Кириленком («НУ—НС»).
 Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що про те, яким має бути закон про прожитковий мінімум, спочатку треба поговорити під час години запитань до уряду. А потім приймати рішення, що входить до прожиткового мінімуму та чи може людина вижити за тими стандартами, які є. «Тут має відбутися розмова в інтересах людей, а не з можливостей, які є в державі. Хоча бажано врахувати і те, й інше», — зауважив він.
Так само сесія відхилила зміни до деяких законів щодо експертизи навчальних програм, підручників для системи загальної середньої освіти, підготовлені Арсенієм Яценюком («НУ—НС»). У цій царині, на думку більшості народних депутатів з опозиційних фракцій, відбувається справжня вакханалія. Йшлося під час обговорення й про міністра освіти, який, на переконання представників меншості, «веде послідовну антиконституційну, антиукраїнську провокаційну політику». Проте головуючий В. Литвин запропонував перевести розмову з площини, хто на посаді міністра, а говорити про те, щоб діти мали єдині уніфіковані та якісні підручники. За словами глави парламенту, особливо пильно треба подивитися на підручники у сфері гуманітарних дисциплін. «Бо там найбільша проблема. Біда аж кричить і не лише в плані змісту підручників, а й у плані подачі тих чи інших матеріалів», — зауважив В. Литвин. 
Після того як сесія відхилила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо матеріальної відповідальності роботодавця перед працівником за порушення строків виплати заробітної плати та інших виплат, що належать працівнику), у сесійній залі стався інцидент між позафракційним Олегом Ляшком і Першим заступником Голови Верховної Ради Адамом Мартинюком. Згодом, закриваючи пленарне засідання, Адам Мартинюк зауважив, що жалкує з приводу того, що сталося.
На початку ранкового засідання народні депутати привітали з днем народження Наталію Королевську. Крім того, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко під час виголошення заяв привернув увагу до ситуації, яка склалася довкола вшанування 150-річччя перепоховання Тараса Шевченка.