Вечірнє засідання 21 квітня
Верховна Рада продовжила розгляд законопроектів у другому читанні та в цілому. Зокрема, народні депутати схвалили зміни до Закону «Про Державний бюджет України на 2011 рік», за якими Державне агентство екологічних інвестицій визначається головним розпорядником коштів за трьома бюджетними програмами на загальну суму 185,9 млн. гривень. За словами заступника міністра фінансів Юрія Шевченка, йдеться про кошти, отримані відповідно до Кіотського протоколу від продажу української квоти викидів парникових газів.
Так само в цілому ухвалено законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України стосовно оподаткування УЄФА. Заступник міністра фінансів Ю. Шевченко повідомив: цей документ на період підготовки та проведення в Україні «Євро-2012» передбачає звільнення від податку на додану вартість операцій із постачання УЄФА квитків та послуг, що є невід’ємною складовою квитка. Також на період проведення чемпіонату від оподаткування звільняється прибуток, отриманий УЄФА за результатами діяльності в Україні, в тому числі, винагорода від продажу комерційних прав. Ці кроки є одним з елементів виконання Україною гарантій, наданих УЄФА в рамках підготовки до участі в тендері на право проведення фінальної частини «Євро-2012».
Народні депутати 260 голосами ухвалили в цілому й законопроект про внесення змін до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років», який передбачає «використання копії прапора Перемоги під час урочистих заходів».
Ухвалений у першому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2011 рік» стосується фінансування дорожнього господарства. 
Ювілеї
Верховна Рада ухвалила низку постанов про відзначення пам’ятних дат: 75-річчя Інституту історії України Національної академії наук України, 120-річчя від дня народження засновників закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі та Йосипа Бокшая, 70-річчя партизанського руху в Україні, 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки та 200-річчя з дня народження Маркіяна Шашкевича.