Вечірнє засідання 5 квітня

Народні обранці прийняли постанову «Про Заяву Верховної Ради України «Про співробітництво між Україною та Європейським Союзом у візовій сфері» (290 — «за»), яка містить оцінку нинішнього стану візових відносин між нашою державою та Європейським Союзом, а також низку рекомендацій стосовно першочергових кроків у напрямі забезпечення рівних прав громадян України та громадян держав—членів ЄС на свободу пересування та вільного розвитку міжлюдських контактів. Нагадуючи, що громадяни держав—членів ЄС користуються правом безвізового в’їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію, якщо термін перебування не перевищує 90 днів, парламент звернувся із закликом до Європейського Союзу та його держав-членів продемонструвати політичну волю та зняти довгостроковий статус з перспективи запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України, включивши відповідне положення до майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. А до запровадження безвізового режиму забезпечити неухильне виконання посольськими та консульськими установами держав—членів ЄС положень Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, зокрема, щодо переліку необхідних документів при подачі заявки на отримання візи, видачі багаторазових та безкоштовних віз тощо.
Схвалено також постанову про газету Верховної Ради України «Голос України», яку внесло керівництво парламенту —
В. Литвин, А. Мартинюк і М. Томенко. Постановою затверджено нову редакцію статуту редакції, а також унормовано питання діяльності редакції офіційного друкованого видання Верховної Ради в частині його фінансування та парламентського контролю.
Прийнято ще низку парламентських постанов: про відзначення 140-річчя з дня народження Василя Стефаника, про рекомендації парламентських слухань, про доповіді Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.
Повторно розглянувши з пропозиціями Президента Закон «Про внесення змін до Закону України «Про застосування амністії в Україні» та інших законодавчих актів України», депутати відправили його на доопрацювання до профільного комітету. 
У першому читанні прийнято законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення дозвільних процедур.
Доповідаючи проект змін до пункту 3 розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо міжнародного проекту «Циклон-4»), голова Комітету з питань бюджету Валерій Баранов повідомив, що цим проектом пропонується не поширювати на реалізацію міжнародного проекту «Циклон-4» вимоги частини четвертої статті 17 Бюджетного кодексу України, згідно з якими гарантії не надаються для забезпечення боргових зобов’язань суб’єктів господарювання, якщо джерелом їхнього повернення є кошти державного бюджету. Законопроект прийнято за основу та в цілому.