Ранкове засідання 17 березня
На початку засідання парламентарії розглянули та спробували ухвалити постанову про впровадження реєстрації народних депутатів та фіксації результатів їхнього особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші. Автор постанови Голова Верховної Ради Володимир Литвин нагадав, що у 2008 році було проведено модернізацію системи «Рада-3» та встановлено сенсорну кнопку, щоб кожен народний депутат голосував лише за себе. А оскільки тоді цю систему впроваджено не було, то за цей час у суспільстві зросло невдоволення з приводу того, що народні депутати не дотримуються конституційної норми про особисте голосування.
Саме тому він вніс постанову, щоб народні депутати ухвалили відповідне рішення. Голова Регламентного комітету Володимир Макеєнко зазначив, що члени комітету в цілому підтримують ідею впорядкування особистого голосування народних депутатів, однак будь-які зміни у процедурі реєстрації народних депутатів і голосування на пленарних засіданнях можуть бути розглянуті лише в контексті змін до Регламенту Верховної Ради. Під час обговорення колишній глава парламенту Арсеній Яценюк, котрий був ініціатором встановлення сенсорної кнопки зазначив, що для того, щоб увімкнути цю систему, не потрібно жодного рішення Верховної Ради, бо у своїй історії парламент жодного разу не ухвалював рішень стосовно системи «Рада».
Заступник глави парламенту Микола Томенко наголосив, що голосування з цього питання — це тест для кожного народного депутата про те, чи підтримує він відродження парламентаризму. «У нас є народні депутати, яких ми не бачили вже декілька років, котрі прямо заявляють, що зневажають цю сесійну залу, але не забувають отримувати зарплату і показувати посвідчення», — сказав М. Томенко. Василь Кисельов (Партія регіонів), підтримуючи ініціативу глави парламенту, разом з тим зазначив, що ті, хто ініціює це питання, хочуть заблокувати роботу парламенту. «Я не маю на увазі Володимира Литвина, — сказав він. — Але практика голосування за колег склалася після виборів на партійній основі». Олег Зарубінський (Народна партія) нагадав, що свого часу пропонував постанову про встановлення турнікетів, як на заводах, щоб картка слугувала і на вхід депутата, і для голосування, тому фракція підтримуватиме цю постанову. Наступне голосування показало, що в цілому цю постанову підтримало лише 222 народних депутати, тож для негайного впровадження сенсорної клавіші не вистачило чотирьох голосів. Після цього 254 народні депутати проголосували за відправлення цієї постанови на доопрацювання. Однак глава парламенту В. Литвин заявив, що «вже сьогодні зареєструє законопроект про внесення змін до закону «Про Регламент Верховної Ради» з цього питання».
Верховна Рада затвердила постанову про звіт тимчасової комісії з питань розслідування законності прийняття рішень Національною Радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використання відповідних частот у 2005—2010 роках. 
Далі було ухвалено внесений Інною Богословською (Партія регіонів) проект постанови про утворення нової тимчасової слідчої комісії — з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром» щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України. Щоправда, на думку Сергія Саса («БЮТ-«Батьківщина»), ця постанова внесена тому, що «зараз владі треба виправдатися, чому підвищуються ціни на газ». А Сергій Соболєв («БЮТ-«Батьківщина») додав, що перед цим було «закрито роботу однієї комісії, яка захищала інтереси пана Фірташа, а друга створюється знову для захисту інтересів Фірташа».
Також учора народні депутати затвердили кошторис Верховної Ради.
На початку засідання головуючий привітав із днем народження Антона Пригодського.