Ранкове засідання 15 лютого
Парламент ратифікував низку міжнародних угод та конвенцій. Зокрема, ратифіковано Європейську конвенцію про усиновлення дітей (переглянуту), яка запроваджує сучасні правові стандарти у сфері усиновлення з максимальним урахуванням інтересів дитини. За неї проголосували 288 депутатів. Згідно з цим документом, усиновлення є дійсним лише за умови, що його здійснено за рішенням суду або адміністративного органу, який переконався, що усиновлення відповідатиме найвищим інтересам дитини.
Ратифіковано також проект закону про внесення змін до Закону України «Про приєднання України до Протоколу про внесення змін до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур», Конвенції Міжнародної організації праці № 174 1993 року про запобігання великим промисловим аваріям та № 176 1995 року про безпеку та гігієну праці в шахтах, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про морське торговельне судноплавство та Урядом Федеративної Республіки Бразилія про повітряне сполучення.
Довідково
Європейська конвенція про усиновлення дітей (переглянута) була схвалена 7 травня 2008 року на 118-му засіданні Комітету Міністрів Ради Європи та відкрита для підписання 27 листопада 2008 року. Конвенцію вже підписали й ратифікували 14 держав—членів Ради Європи. Від імені України Конвенція підписана 28 квітня 2009 року.
На початку пленарного засідання Голова Верховної Ради Володимир Литвин привітав колишніх воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій в Афганістані, серед яких є і народні депутати України, з 22-ю річницею з дня виведення радянських військ з Афганістану. Парламентарії вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з цієї чужої війни.
Склали присягу на вірність Україні восьмеро новообраних народних депутатів, котрих 14 лютого 2011 року Центральна виборча комісія зареєструвала замість тих, які перейшли працювати до виконавчих органів влади. Це Сергій Андрус, Анатолій Степаненко, Володимир Литвинов, Василь Євтухов, Павло Солтус та Ігор Зварич, обрані від Партії регіонів, Станіслав Березкін, обраний від Блоку Юлії Тимошенко, та Володимир Лещенко (КПУ). 
Як заявив з трибуни глава парламенту, народні депутати С. Андрус, А. Степаненко, В. Литвинов, В. Євтухов, П. Солтус, І. Зварич увійшли до складу фракції Партії регіонів, а В. Лещенко — до фракції КПУ. С. Березкін поки що залишається позафракційним депутатом. В. Литвин також повідомив про вихід депутата Івана Плюща з фракції «НУ—НС» та входження депутата Віталія Барвіненка, колишнього бютівця, до складу фракції Партії регіонів.
На знімку: Валерій Камчатний, Ярослав Сухий, Андрій Шкіль, Юрій Прокопчук.
 
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.