Ранкове засідання 2 лютого
Засідання розпочалося з традиційного виголошення заяв народних депутатів. Андрій Шкіль («БЮТ-«Батьківщина») привернув увагу колег до ситуації, яка склалася в Москві з українською бібліотекою та громадськими організаціями. «Фракція переконана, що намагання закрити єдину в країні українську бібліотеку та закриття двох найбільших об’єднань українців у Росії є свідченням того, що у державі свідомо здійснюється обмеження культурних і національних прав наших співвітчизників», — наголосив депутат. Дивує бютівців і поведінка влади, яка не вживає належних заходів «на такі недружні кроки з боку сусідів». Тож фракція «БЮТ-«Батьківщина» вважає за потрібне ухвалити в сесійній залі звернення до російських колег, в якому нагадати їм, що в Україні безперешкодно та ефективно функціонує велика кількість громадських об’єднань, які захищають права та законні інтереси громадян Російської Федерації та етнічних росіян — громадян України.
В’ячеслав Кириленко («НУ—НС») акцентував увагу на двох питаннях. По-перше, на ситуації у вищій освіті та діях профільного міністра Дмитра Табачника. «На жаль, парламент у вівторок проголосував за включення до порядку денного законопроекту про вищу освіту, ініційованого Табачником, незважаючи на протести студентів і викладачів», — наголосив депутат. Ухвалення законопроекту в такому вигляді, переконаний В. Кириленко, призведе до цілковитої деградації української вищої освіти. По-друге, він закликав припинити наступ на Українську православну церкву Київського патріархату, про що, за його словами, є чимало звернень вірян. 
Перейшовши до розгляду питань порядку денного, парламентарії ухвалили в першому читанні зміни до Кримінального кодексу (щодо злочинів проти життя, здоров’я, волі, честі та гідності особи). Так само в першому читанні ухвалено й зміни до деяких законів (щодо збільшення обсягів дохідної частини бюджетів фондів загального обов’язкового державного соціального страхування в умовах подолання наслідків світової фінансової кризи). Зокрема, зміни до статті 2 Закону «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна» пропонується доповнити нормою, яка передбачає, що дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги органів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та Пенсійного фонду. Чинне законодавство, зауважив Василь Хара (Партія регіонів), забороняє примусову реалізацію майна державних підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менш як 25 відсотків. 
247 парламентаріїв у першому читанні підтримали й законопроект про внесення змін до деяких законів з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування (щодо посилення платіжної дисципліни при сплаті внесків до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування).
Народні депутати ухвалили постанову про відзначення 170-річчя з дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, громадського діяча Михайла Драгоманова. У першому читанні були підтримані й зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за забруднення лісів), підготовлений бютівцем Андрієм Павловським.
З днем народження цього дня вітали Валерія Бабенка та Віталія Курила.
На передньому плані Геннадій Москаль, Юрій Мірошниченко.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.