Вечірнє засідання 

1 лютого
Депутати прийняли за основу проект змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав. Як повідомив перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький, вітчизняне законодавство у сфері авторського права і суміжних прав загалом відповідає міжнародному, однак практика його застосування виявила ряд недоліків, зокрема, невідповідність законодавству Європейського Союзу, неузгодження деяких положень законодавства між собою та недостатня відповідальність за порушення законодавства з врахуванням розвитку інформаційних технологій, зокрема в мережі Інтернет. Законопроектом пропонується привести положення Цивільного кодексу та Закону «Про авторське право і суміжні права» у відповідність до норм законодавства Європейського Союзу щодо охорони і захисту авторського права та суміжних прав, удосконалити норми, що стосуються колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав тощо.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про рішення фракції «БЮТ-«Батьківщина» про виключення зі складу фракції народних депутатів Олега Бабаєва, Руслана Богдана, Івана Куровського, Павла Мовчана, Віктора Павленка, Анатолія Семиноги, Антона Яценка згідно з протоколом засідання фракції.
У першому читанні також прийнято проект змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення). Доповідач і автор законопроекту, голова підкомітету Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко (Партія регіонів) одразу зауважила, що цей законопроект для деяких політиків — «така собі червона ганчірочка для бика». Опоненти законопроекту стверджують, мовляв, він «вбиває українську мову в музичному просторі України», і на радіостанціях лунатимуть лише пісні російських виконавців. «Це повна нісенітниця, — наголосила депутат. — Ті, хто це говоритиме, це некомпетентні люди, які навіть не читали законопроект». У документі, за словами О. Бондаренко, впроваджено норми Європейської конвенції про транскордонне телебачення і радіомовлення. Однак Микола Косів («БЮТ-«Батьківщина») опонував їй, звернувши увагу на те, що законопроектом пропонується вилучити із чинного закону норму, згідно з якою у теле- та радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні займати 50 відсотків тижневого ефіру. «Вийде те, що у наших електронних ЗМІ на українські твори і на українських виконавців може не залишитися взагалі жодного місця», — застеріг парламентарій.
Парламентарії прийняли за основу проект закону про внесення зміни до статті 143 Сімейного кодексу України (щодо обов’язку батька забрати дитину з пологового будинку) в авторстві Юрія Мірошниченка (Партія регіонів).