Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, Дарницький райсуд підтримав позицію прокуратури та визнав 57-річного Володимира Мельникова батьком чотирьох дітей, які жили з ним у лісі біля мікрорайону Бортничі.
«Дітей і батька правоохоронці знайшли у лісі на Київщині. Вони жили у власноруч зведеному будинку. Будь-яких документів, що засвідчують їх особу, в них не було», — розповідає перший заступник прокурора Дарницького району Костянтин Дяденко.
За словами самого Мельникова, він приїхав на Київщину з Хмельниччини в пошуках кращого життя. Але загубив паспорт та від безнадії подався до лісу. Жив з того, що давав ліс: харчувався ягодами та грибами, продавав лісові квіти та рослини квітникарям для оформлення букетів. Запевняє, що за літо та осінь заробляв достатньо, щоб прожити всю зиму.
Саме у лісі, як стверджує чоловік, він познайомився із жінкою, яка згодом народила йому трьох хлопчиків та одну дівчинку. Проживали вони разом у лісі 8 років.
Так сталося, що дружина покинула свою родину, а батько з дітьми залишився у лісі. Коли їх знайшли правоохоронці, дітей забрали представники соцслужби та відвезли в реабілітаційний центр.
Володимир Мельников вирішив боротися за дітей. Звернувся по допомогу до соціальної служби, щоб відновити паспорт та зробити дітям свідоцтва про народження. Потім подав позов до суду щодо визнання за ним батьківства. Крім того, держава допомогла йому отримали землю з будинком у Київській області.
«Як не дивно, всі діти досить пристойно вміють читати та писати. У них нормальне, грамотне мовлення, — зауважив К. Дяденко. — Експертиза ДНК підтвердила батьківство чоловіка». На переконання прокурора, Володимир Мельников зробив усе можливе, аби йому повернули дітей. Тому суд задовольнив позов у повному обсязі. Діти житимуть із батьком.