Безхатченкам буде де переночувати

В області облаштовують пункти обігріву, роздачі гарячої їжі та теплого одягу безпритульним громадянам. До благої справи долучилися місцеві добродійні, громадські та релігійні організації. Наразі Чернівецький міський центр ресоціалізації бездомних готовий прийняти до 50 безхатченків, надати житло, харчування, допомогти з відновленням документів. Також безпритульні можуть розташовуватися тимчасово у районах у геріатричних пансіонатах. Крім того, у Чернівцях працює центр для безпритульних і бездоглядних дітей, розрахований на 35 місць.
У Чернівцях подорожчає вивіз сміття
Тариф на послуги з вивезення й утилізації твердих побутових відходів для населення у Чернівцях пропонують збільшити на 62 відсотків з 1 лютого. Відповідний регуляторний акт уже оприлюднено. Чинний тариф на ці послуги в обласному центрі впроваджений у червні 2008 року. Для населення він становить 3,58 грн. на одного мешканця на місяць. Відтоді мінімальна заробітна плата зросла на 68 відсотків, вартість пального — на 60, вартість запчастин збільшилася на 89 відсотків, орендна плата — у 5 разів.
Переважає внутрішній туризм
В області офіційно діють 75 сільських приватних садиб. Найбільше їх у Хотинському районі, де на березі Дністра височіє Хотинська фортеця, та в горах — у Вижницькому і Путильському районах. За минулий рік на 14 відсотків зросла кількість ліцензій на туристичну діяльність, наразі діють 111 таких ліцензій, з них 32 туроператори та 79 турагентів. Пріоритетним напрямком туристичної галузі залишається внутрішній туризм. Торік відкрито гірськолижну трасу в туристично-ресторанному комплексі «Сонячна долина» у селі Бояни Новоселицького району, готель «Колвік» у селі Мамаївці Кіцманського району, запрацювали готельно-ресторанний комплекс «Георг-Палац» у Чернівцях, туристично-ресторанний комплекс «Тарашани» у селі Тарашани Глибоцького району.
Чи заборонять азартні ігри в інтернет-клубах?
Депутати Чернівецької міської ради звернулися до Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Голови Верховної Ради Володимира Литвина щодо внесення змін до чинного законодавства, які б унеможливили організацію та проведення азартних ігор у закладах з надання комп’ютерних та інтернет-послуг. Чернівецькі депутати звертають увагу керівництва держави на те, що чинне законодавство України не відносить власників або орендарів закладів з надання комп’ютерних послуг, тобто інтернет-клубів чи інтернет-кафе, до організаторів азартних ігор, які надають доступ до сайтів інтернет-мережі, де грають в азартні ігри з метою отримання прибутку.