Кадрова революція на Тернопільщині не буде надто болісною. Принаймні на рівні обласної державної адміністрації. Знаючи, що адміністративна реформа неминуча, останні півроку тут не заповнювали вакансій, а це 20 відсотків персоналу, який належить скоротити. 
Підуть на заслужений відпочинок пенсіонери, частині вивільнених допоможуть праце-влаштуватися в інші установи та організації — загалом це ще приблизно 10 відсотків. Дещо складніша ситуація в районних державних адміністраціях, особливо тих, де заповнено всі вакансії. Загалом в органах виконавчої влади області належить скоротити приблизно 200 осіб. На думку голови облдержадміністрації Михайла Цимбалюка, значної економії від цього наступного року ще не буде, адже вивільненим згідно із законом належить зробити всі розрахункові виплати, а це 85—90 відсотків коштів. Зате у 2012 році бюджет поповниться чималою сумою. Виграш очікується не лише матеріальний, наголос робиться також на якісних показниках роботи влади.
А ось голова обласної ради Олексій Кайда не згоден з тим, що представницьким органам областей запропоновано скоротити апарат до 35 осіб, адже в кожного регіону свої потреби. Наразі в апараті обласної ради 42 працівники. «Я дав вказівку збільшити його на трьох осіб, — сказав на прес-конференції Олексій Кайда. — Нам конче потрібні фахівці у відділи майна та промоції».
Оскільки бюджет наступного року буде дуже складний, то голова обласної ради має намір націлити своїх підопічних на здобуття грантів. Якщо вдасться їх виграти, а така практика є, то можна буде втілювати задумане, особливо у туристично-рекреаційній галузі.