У Чорнобаївському районі з 29 сільських голів дванадцятеро — жінок. Велика то сила, кажуть мешканці сіл та хуторів району.
Світлану Волошин (на знімку), сільського голову з Хрестителевого, найвіддаленішого села району, вдруге обрали керувати територіальною громадою. Колишня вчителька англійської мови завоювала повагу своєю людяністю, доброзичливістю, наполегливою поміркованістю. Завдяки взаєморозумінню і співпраці з місцевим сільгосптовариством «Світанок» та його досвідченим і авторитетним директором Володимиром Кириловичем Іщенком сільській раді вдається виконувати соціальні, культурні, спортивні програми. Село повністю газифіковане. Є тепло в школі, дитсадку, ФАПі. Тепер черга провести блакитний вогник до Будинку культури.
Цього року в Хрестителеві завершено будівництво храму Івана Хрестителя. Кошти в будівництво церкви вклало сільгосптовариство. Реконструйовано також меморіал односельцям, загиблим у Великій Вітчизняній війні.
— Разом зі школярами ми уточнили й поновили списки загиблих, — розповідає Світлана Іванівна, — й викарбували їх на стелі меморіалу.
Славиться Хрестителеве й спортивними досягненнями. Кілька разів поспіль його фізкультурники виборюють звання найспортивнішого села Черкащини. Та найбільша радість для сільського голови — коли молоді сім’ї поповнюються дітьми. 
 
Черкаська область.
Фото автора.