Рештки давнього поселення виявили під час розкопок неподалік села Рідківці Новоселицького району. Тут знайшли понад двісті старожитностей, серед яких підвіски, обручки та кріплення для одягу. Деякі з них із сплавів срібла та міді, прикрашені малюнками. Також залишки сокир різного розміру, серпи і чересло, які добре збереглися. Від майстерень залишилися каміння для заточування кісток, якими робили дірки в шкірі, керамічний посуд для фарб та рідин, якими обробляли та вичиняли шкіру. Також знайдено інструменти для ковальства та заготовки сплавів заліза.
За словами доктора історичних наук Сергія Пивоварова, керівника експедиції, знахідки по-справжньому унікальні, написи на них свідчать, що люди, які проживали на території Буковини, мали зв’язки із Візантією. «Тут мешкали ремісники та торгівці. Знайшли навколо 5 жител, в яких займалися ремеслами з обробки шкіри», — сказав Сергій Пивоваров. Крім того, знахідка допоможе науковцям встановити, яке саме тут було поселення: тиверців, хорватів. Певні намітки для цього вже є.
Припущення, що на цій території проживали ремісники та торгівці, зробили ще десять років тому. Та археологічну експедицію спорядили тільки тепер.