Станом на вчорашній ранок без гарячого водопостачання у Києві залишаються 4 тисячі 513 житлових будинків, а також відомчих будівель та лікувальних закладів. Це 28,9 відсотка від загальної кількості споживачів, яким надає послуги «Київенерго». Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі енергокомпанії.

Найбільше тих, кому доводиться митися холодною водою, у Святошинському, Солом’янському та Шевченківському районах. Чимало й таких будинків, де воду відключено внаслідок пошкоджень на мережах та через роботи з підготовки до зими, а також у зв’язку з реконструкцією мереж та в результаті проведення гідравлічних випробувань, наголошують у «Київенерго».

Нагадаємо, 14 липня «Нафтогаз» дав доручення відключити від газопостачання ПАТ «Київенерго» і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки блакитного палива з РФ припинилися з 16 червня. Після цього у Києві почали відключати гарячу воду з метою економії газу для обігріву квартир узимку.

Тим часом заступник голови Київської держадміністрації Петро Пантелеєв заявляв: до сьомого вересня 80 відсотків будинків забезпечать гарячою водою.

Водночас очільник столиці Віталій Кличко попередив киян, що опалювальний сезон буде складним. Зокрема, температуру в будинках доведеться понизити на кілька градусів. Він також попередив: мешканцям столиці доведеться заощаджувати не лише газ, а й електроенергію.

 

Вл. інф.