На Прикарпатті знову вимикатимуть світло, як у 90-х. Про можливе тимчасове припинення електропостачання мешканців області попереджає ПАТ «Прикарпаттяобленерго», посилаючись на виникнення дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі країни.

Від’єднання відбуватимуться за погодженими з ОДА «графіками аварійних відключень» в час ранкових та вечірніх пікових навантажень: близько 9—11 год. ранку та 20—22 год. вечора. Вимкнення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10—15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України.

Як зазначається у відповідному листі Міненерговугілля до енергокомпаній, рішення вдатися до таких методів зумовлене розбалансуванням між виробництвом та споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів. Нагадаємо, раніше такі обмежувальні графіки були запроваджені для підприємств та інших юридичних споживачів області, але вони не дали очікуваного ефекту.

Зазначимо, що для кожної області є встановлені ліміти потужності.

У зв’язку зі складною ситуацією енергетики звертаються до жителів Прикарпаття з проханням максимально обмежити споживання електрики у години пікових навантажень. Адже нині йдеться не про питання особистого комфорту, а про забезпечення надійної роботи енергосистеми держави.

На вимоги часу ПАТ «Прикарпаттяобленерго» створило антикризовий енергетичний штаб оперативного реагування, де цілодобово прийматимуть повідомлення та надаватимуть роз’яснення споживачам за номерами: 0-800-50-40-20, (0342) 59-40-20 (безплатно з усіх телефонів).

Івано-Франківська область.