Сподівання споживачів на літнє здешевлення м’ясо-молочної продукції не справдилися. Хоч і багато жінок-молочниць щодня везуть свій товар на обласний ринок, але літр молока як коштував зимою 5 гривень, так на цій позначці й «завис». Як і раніше, задорогі для «худих» гаманців більшості городян сир м’який, сметана і масло.
Менше в літню спеку почали завозити на продаж м’яса, однак ціна на яловичину та свинину не впала. Невдоволені сьогоднішньою торговицею продавці сала. З масовою появою на прилавках ринку «зеленої» продукції садів та городів попит на стратегічний український продукт різко впав. І тепер кілограм підчеревини можна виторгувати за 10—15 гривень. Проте, за делікатес «з прорістю» правлять по 45 гривень.
Очевидно, більше не повернеться на споживчий ринок докризова ціна на цукор. Бо немає найменшої надії на відновлення в області майже двох десятків розвалених цукрозаводів. Тому домогосподарки марно шукають по торгових рядах дешевих, «урядових», солодких кристалів для консервації улюбленої полуниці. «До «сезону варення», — поінформувала продавець цукру на центральному ринку, — кілограм піску коштував 8,50, а тепер нам завозять його по 8,75 гривні». Утім, можна побачити в продажу також цукор і за 8,90, а в сільській місцевості — й за 9—10 гривень.