До 200-річчя Великого Кобзаря та 23-ї річниці незалежності України в Івано-Франківську відкрили музей народної шани Тараса Шевченка. Ідея його створення належить відомому прикарпатському краєзнавцю Петру Арсеничу. Саме його назбирані упродовж життя рідкісні видання творів поета стали основою нової експозиції. Завзяття науковця активно підтримала місцева інтелігенція. Минуло якихось півроку — і в центрі міста, в Народному домі «Просвіта», відкрилася світлиця генія, вміло оформлена образотворцями — батьком та сином Іваном і Андрієм Гаврилівими.

Місце розташування музею, велику кімнату в «Просвіті», вибрали невипадково. Як зауважив на відкритті закладу голова ОДА Андрій Троценко, «Просвіта» завжди була місцем утвердження української національної ідеї, державної української мови, розвитком нашої культури, відродженням історичної пам’яті та осередком формування національної свідомості.

На створення музею було витрачено понад 200 тисяч гривень. У ньому представлені композиції, цікаві для різних поколінь, у перспективі при ньому запрацює мультимедійний центр.

Івано-Франківська область.