Керівники творчих спілок Вінниччини та громадських організацій запропонували керівництву облради переказати 350 тисяч гривень, передбачених в обласному бюджеті на відзначення переможців творчих конкурсів та підтримку громадських організацій, на потреби батальйону територіальної оборони.
— Благородна ініціатива наших літераторів і митців, а також керівників громадських організацій дасть можливість допомогти тим, хто нині обстоює незалежність держави у зоні бойових дій, — каже заступник голови Вінницької облради Наталія Солейко. — Наше завдання — визначити потреби батальйону і зробити цільовий перерахунок коштів.
Голова обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк у розмові з кореспондентом «Голосу України» повідомив, що майстри слова готують книгу під умовною назвою «Батальйон «Вінниця».
— У ній представимо портрети героїв нового військового підрозділу, — каже Михайло Каменюк. — Ніхто ж не знає навіть імен усіх добровольців! Батальйон створено на вимогу часу, майстри слова так само оперативно відгукнулися на це, бо література завжди йшла в ногу з життям. Таке видання буде корисним для виховання учнівської і студентської молоді на прикладі нових героїв, які стали на захист рідної країни. Що спонукало їх до цього, чим керувалися, про що думали, беручи до рук зброю, як воювали — про все це буде цікаво дізнатися землякам.
Вінницька область.