Величезні черги й спека стали причинами вже двох смертей на Керченській поромній переправі. Від інфаркту померли чоловік і жінка.
Люди в черзі обурюються, оскільки з боку Керчі не було ні лікаря, ні бодай якогось медичного працівника, хоча раніше місцева влада заявляла про те, що обладнають спеціальні пункти очікування з автостоянками, медпунктами, харчуванням і водою.
Поки що ж адміністрація переправи, за свідченням очевидців, ходить із мегафоном і шукає лікарів із числа тих, що перебувають у черзі.
Крім того, у районі переправи немає жодної АЗС. Про це водіїв попередила в суботу транспортна дирекція. «Зважаючи на те, що на під’їзді до порту «Крим» після Керчі немає жодної АЗС, ми зіткнулися з тим, що автомобілі глохнуть серед дороги. Зрозуміло, на швидку витрату палива впливає й те, що в машинах активно використовують кондиціонери», — зазначили в Єдиній транспортній дирекції.
Щодня через переправу перевозять близько 4 тисяч автомобілів і понад 20 тисяч пасажирів, а в чергах по обидва боки протоки перебувають понад 2 тисячі машин.