Житель села Лукашівка Монастирищенського району 70-річний Анатолій К. з десяток років тримав у своєму господарстві артилерійський снаряд. Виорав його у себе на присадибній ділянці й, перевіривши, що він нібито порожній, клепав до нього коси та сапи.
По теплу заходився орудувати біля давньої знахідки зварювальним апаратом... Через мить приголомшливий вибух з подвір’я пенсіонера почули аж у центрі села.
— До лікарні потерпілого привезли з вогнепальним пораненням правої кисті, — поінформував лікар-травматолог Монастирищенської райлікарні Петро Кудин. — Рука порвана і пальці геть повідривало. Зашили, полікували. Тепер «артилерист» вже вдома.
На аукціоні — малюнки онкохворої малечі
Творчі роботи найменших пацієнтів Черкаського обласного онкологічного диспансеру продано на благодійному аукціоні майже за 16 тисяч гривень.
Підготувати малюнки та аплікації хворих на рак дітей протягом чотирьох місяців допомагали волонтери міжнародної студентської організації AІESE разом з МГО «Українська громада». Підтримав акцію «Поверни надію» й міський голова Сергій Одарич. Він також придбав на аукціоні дитячий малюнок.
Кошти, отримані від благодійників, підуть на придбання іграшок та обладнання дитячої кімнати відпочинку в диспансері.