Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про безпечність та гігієну кормів.
Проектом (реєстр. №4280а-1) пропонується визначити повноваження органів виконавчої влади з питань виробництва та обігу кормів, засади та порядок здійснення державного контролю у цій сфері, права та обов’язки операторів ринку кормів, механізм державного регулювання їхнього виробництва та обігу. Окрім того, у проекті передбачена відповідальність за порушення законодавства про корми.
Як зазначалося під час обговорення, прийняття законопроекту дасть змогу створити умови для розвитку ринку кормів в Україні, що, зокрема, сприятиме зростанню обсягів виробництва, а також надасть можливість зменшити фінансове та адміністративне навантаження на операторів ринку.
Законопроект гармонізовано із Регламентом ЄС №178/2002 в частині вимог, які встановлюються до операторів ринку щодо гарантування безпечності корму, який виробляється або знаходиться в обігу, та іншими нормативними документами Євросоюзу.