На Прикарпаття повернулися бійці 128-ї гірсько-піхотної бригади. Майже сотню мужніх воїнів на площі перед будівлею ОДА зустрічали рідні та керівництво області. Квіти, сльози, обійми, діточки на руках і хвилина мовчання на честь полеглих побратимів (на знімку). 


Три з половиною місяці військовослужбовці несли службу в найгарячіших точках східного фронту. Остання передова — район Дебальцевого. Важкий відхід і болючі втрати. Додому повернулися не всі. Серед них — 24-річний іванофранківець Андрій Прошак, який служив у бригаді й загинув на сході наприкінці січня. За словами т. в. о. обласного військового комісара підполковника Володимира Ярмошука, на жаль, тіло юнака так і не вдалося вивезти з території, окупованої бойовиками.
Віддаючи шану побратимам, бійці бригади говорили про те, що після короткого відпочинку знову повертатимуться на бойові позиції. Уже через 18 днів чоловіки вирушать до Ужгорода, де дислокується підрозділ. У ньому служать мешканці Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської областей.
Наразі солдати роз’їхалися по домівках. На площах їхніх міст та сіл на них уже чекають земляки, щоб висловити глибоку вдячність цим безстрашним людям, котрі готові знову стати на захист України.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.