Уперше за півтора місяці в центрі Станиці Луганської з’явилася електрика й відновлено автобусне сполучення з прилеглими населеними пунктами.
Тепер світло є в райдержадміністрації, Пенсійному фонді, «Укртелекомі», й вони поступово налагоджують свою роботу. Ремонт електричних мереж тут триває. А в Трьохізбенці електроенергію вже подали у 90 відсотків будинків. Без світла залишаються тільки кілька провулків, де повалені електричні опори. У містах Золоте, Гірське і Щастя функціонують усі системи життєзабезпечення. Проте обстановка в районі Станиці Луганської і далі залишається напруженою. Опорні пункти українських військових регулярно обстрілюють із великокаліберних кулеметів. Вогонь іде з боку берега Сіверського Дінця, на якому розташовані НЗФ. За інформацією ОДА, ніхто з мирних мешканців не постраждав.

... а в «ЛНР» планують перевести залізничний транспорт на парову тягу

Поки на українській території Луганщини відновлюється електро- і газопостачання, в «ЛНР» шукають способи розв’язання енергетичних проблем. На загальнореспубліканському з’їзді громадського руху «Мир Луганщині», що відбувся 23 лютого, колишній працівник «Луганськтепловоза» Сергій Артемов запропонував перевести весь залізничний рухомий склад на парову тягу. Таким чином, з одного боку, на його думку, можна «завантажити завод роботою й повернути назад 40 тисяч робітників», з другого — зробити затребуваною продукцію вугільних підприємств, по-третє, заощаджувати електроенергію. З дизельним паливом в «республіці» великі проблеми, а вугілля — у надлишку. Крім того, на парову тягу Сергій Артемов пропонує перевести й сільськогосподарську техніку. У такий спосіб, вважає автор ідеї, будуть розв’язані внутрішні економічні проблеми «ЛНР». Лідер республіки Ігор Плотницький обіцяв подумати над цією пропозицією.
До речі, «мінтранс» «ЛНР» найближчим часом не відновлюватиме залізничне сполучення з іншими містами, як було обіцяно раніше.
«На сьогодні залізничного транспортного сполучення в «ЛНР» немає. Немає дозволу», — пояснив галузевий «міністр».

Луганська область.