Чернівецька область була і залишається сейсмічно небезпечним районом, але передбачити землетрус у наш час не здатен ніхто. Про це розповів інженер-сейсмолог науково-навчальної геофізичної обсерваторії Володимир Попович, розвіявши ствердження румунських сейсмологів про наближення потужного землетрусу в районі гірського масиву Вранча.
За словами науковця, і справді є певна періодичність таких катаклізмів, стосовно району Вранча, однак, це не може бути постулатом. Тут визначають періодичність у 37 плюс-мінус 3 роки, коли ймовірність зростає. Оскільки останній був у 1977-му, перед цим — у 1940-му, то тепер землетрус ймовірний і сьогодні, і через місяць, і через рік. Або ж його не буде взагалі.
Інша річ, що треба бути готовим діяти в екстремальній ситуації, дотримуватись елементарних правил. Зокрема, укріпити високі меблі, прибрати ліжка з-під вікон, якщо не вдалося вибігти під час землетрусу, сховатись у одвірку або в кутках капітальних стін тощо. За висновками фахівців, максимальна потужність ймовірного землетрусу може сягнути 7 балів за 12-бальною шкалою. Це не катастрофа — у стінах можуть з’являтись тріщини, деінде обвалюватись комини. Що ж до цьогорічних чуток, то  ймовірність землетрусу анітрохи не більша, ніж під у 2008 році, а страшніше паніки при техногенних катастрофах не буває нічого.