Останнім часом полтавці, буваючи на ринках, не переставали дивуватися цінам на цитрусові, цибулю і часник. «Епідеміологічна» паніка зробила свою справу. Навіть у супермаркетах ціни на лимони підстрибнули порівняно з вереснем мало не вдвічі: уже на початок листопада в СП «Універсам-Полтава» вони зросли з 12 до 23,35 гривні за 1 кг, ТОВ «ТД «Полагросервіс» — з 12,65 до 20,90. Однак до середини місяця ціни на цитрусові почали знижуватися і нині «зупинилися» в середньому на 16—18 гривнях, хоча, як бачимо, це більше, ніж було «до того». І водночас, зокрема, в ДП «Гарантія-маркет» ціни на ті самі лимони протягом цього періоду майже «не відреагували», що дає можливість говорити про те, що об’єктивних чинників для їхнього зростання не існувало.
Але якщо з лимонами все більш-менш зрозуміло — як-не-як, а таки «заморський» товар, то часник... У ТОВ «ТД «Полагросервіс» він подорожчав з 20,8 до 23,6 гривні за 1 кг, у ТОВ «Фудмережа» — з 23,75 до 29,98. Ще стрімкіша динаміка на ринку. Якщо раніше за головку часнику просили одну гривню, то тепер правлять і дві—три... У пікові дні «грипозної» паніки на центральному ринку Полтави вдалося побачити навіть дідуся, який «просив»... 60 гривень за кілограм часнику! 
Як наголошує голова територіального відділення АМК Володимир Оніщенко, на даний час АМКУ запровадив щоденний моніторинг цін на зазначені продукти харчування та продовжує дослідження стосовно постачальників, які діють на території області, на предмет порушення законодавства в сфері конкуренції.