Саме таку суму грошей «витратив» 74-річний пенсіонер із Полтави, навідавшись на місцевий ринок «Павленківський», щоби купити... десяток яєць.
А трапилося ось що. Довгий час самотній чоловік заощаджував гроші, складав «копійку до копійки», аби зробити подарунок онукові, який проживає в іншому місті. Цими днями вирішив таки поїхати до хлопця. Однак дорогою до вокзалу чоловік нібито наслухався стільки всяких «балачок» про епідемію грипу, що зрештою вирішив поїздку відкласти й повернутися додому. Та спершу зайшов на ринок, щоб купити яєць. Купив... А повернувшись додому, раптом із жахом виявив, що грошей немає! «Украли!» — такою була перша реакція дідуся. На ранок згорьований чоловік уже примчав до Київського райвідділу міліції Полтави.
Що було далі, розповідає помічник начальника Київського райвідділу Полтавського міського управління МВС України в Полтавській області Володимир Пасічко: «Перевіряючи отриману інформацію, правоохоронці спочатку поспілкувалися з двома його синами, які проживають у Полтаві, а потім, пересвідчившись, що діти заявника взагалі не знають про існування такої суми грошей, вирушили на ринок. Там розшукали продавця, в якої дідусь напередодні купував яйця... Отут усе й з’ясувалося! Жінка підтвердила, що вчора якийсь дідусь забув у неї на прилавку пакет, який вона заховала, чекаючи, що чоловік рано чи пізно повернеться. Перерахувавши гроші, правоохоронці пересвідчилися, що з пакунку не зникло жодної гривні — 27 тисяч, як і було. Після оформлення відповідних документів у приміщенні Київського райвідділу міліції дідусь, з пакетом грошей у руках, планував дістатися додому громадським транспортом. Зважаючи на його попередній «досвід», працівники міліції відмовили пенсіонера від «поганої ідеї» і самі доставили дідуся додому».
Продавець Олена Антипова каже, що відвідувачі доволі часто виявляють «забудькуватість», залишаючи на прилавку ті чи інші речі. Хоча подібне, щоби хтось забув таку велику суму грошей, з нею трапилося вперше. А тим часом уже другий рік щодня возить із собою на роботу в’язку ключів від квартири, господар якої досі так і не об’явився. Що ж до дідуся, то перш ніж покласти до сумки пакет з яйцями, він дістав звідки згорток із грошима, замотаний у звичайну хустину, поклав його на прилавок та й забув...