Григорій Григорович Васютяк — один з найкращих рятувальників Прикарпаття. Пожежним він працює 20 років. За цей час чоловік не лише надивився на людську біду, а й пізнав їхню вдячність, бо не раз рятував чуже життя чи майно. 
Професія настільки «в’їлася» в його душу, що навіть коли вийшов на пенсію, довго не витримав і через два роки знову повернувся на свою посаду — командира відділення професійної пожежної частини №31 по охороні Долинського нафтогазовидобувного управління ВАТ «Укрнафта». Цікаво, що за фахом пан Григорій — музикант, свого часу закінчив духове відділення Калуського культосвітнього училища, керував оркестром духових інструментів Будинку культури с. Вербівка Рожнятівського району. Та й під час служби в армії служив у Івано-Франківському військовому духовому оркестрі.
Та сталося так, що після служби йому запропонували піти у пожежні. Відразу відчув, що це, власне, те, що відповідає його натурі, тож відразу погодився. А вже на перших «хрещеннях» вогнем зрозумів, як багато залежить від професійності роботи рятувальників, адже нерідко на кону стоїть людське життя. Тож постійно над цим працює: щось удосконалює, придумує, аби легше і швидше було приборкувати вогонь.
Починав Григорій Григорович рядовим бійцем державної пожежної частини №10 по охороні Долинського газопереробного заводу, а з 1991-го став командиром відділення. На питання, чим привабила його професія рятувальника, відповідає, що приємно допомагати людям, бачити їхні вдячні обличчя, відчувати, як багато залежить від твоєї рішучості, професійності. А ще подобається бути постійно у добрій фізичній формі та працювати у згуртованому колективі.
Татова любов до професії передалася і доньці Тетяні. Вона працює радіотелефоністкою в державній пожежній частині №10 по охороні того ж Долинського газопереробного заводу. Тетяна не приховує, що на вибір її професії вплинув батько. Хтозна, може, й маленька внучка Григорія Григоровича теж колись захоче стати рятувальником, як дідусь і мама. Бо має біля себе людей, з яких хочеться брати приклад.
На знімку: Григорій Васютяк з дочкою Тетяною і внучкою. 
Фото прес-служби МНС в області.