З огляду на складне економічне становище в країні, дозволити собі відпочинок на березі екзотичного курорту може не кожен. А через неспокійну ситуацію на сході чорноморське узбережжя — теж не найліпший варіант. Тому мешканці столиці вирушили до київського Гідропарку. Завітали туди і ми.
 
О десятій ранку музика гамселить звідусіль, у кіосках продають гарячу кукурудзу та креветки, а відвідувачів запрошують випробувати свою сміливість на атракціонах. З Венеціанського мосту, який відремонтували торік, відкривається чудова панорама на місцеві пляжі. Один з найулюбленіших — «Венеція». На його території розміщені майданчики для пляжного футболу і баскетболу, кафе та фонтанчик з питною водою. Неподалік — дитячий майданчик і тренажерне містечко, де кожен може безплатно на свіжому повітрі підкачати м’язи. На пляжі працюють п’ять штатних працівників, які забезпечують порядок та чистоту.
 
Проте найчистішим пляжем у Гідропарку вважається «Дитячий», на якому відпочивають (на знімку) і дорослі, і малі. На табличці біля медпункту бачимо напис: «Температура повітря — 29О С, води — 22О С». Медсестра Таїсія розповідає, що пляж є найбезпечнішим для відпочинку: «Тут просіюють пісок, а дно очищають водолази. По медичну допомогу зазвичай звертаються люди, що відпочивають за територією пляжу через загострення хронічних захворювань серця, а також із травмами, отриманими після стрибків з мосту».
Киянки Юля і Наталя в Гідропарк завітали вперше: «Нам тут подобається, вода прозора, дітям є де побігати».
А от студентка Ірина у воду заходити не збирається, каже, що вона — сумнівного коричневого кольору, а в Гідропарк приїжджає, щоб завести нові знайомства і відчути атмосферу літнього відпочинку.
Трохи далі бачимо шлюпку, яку водолази спускають на Дніпро, щоб очистити дно від скла. На рятувально-водолазній станції розповідають, що колись за сезон було від 40 до 70 потопельників. Цього року їх лише двоє — через стрибки з мосту. Як правило, кажуть, стрибають приїжджі, кияни стали обачнішими.
Начальник служби забезпечення відпочинку КП «Плесо» Костянтин Пігуля розповідає, що за сприятливої погоди Гідропарк відвідує до десяти тисяч осіб. А загалом кількість відпочивальників залишилася на минулорічному рівні.
Генрік Стузінський, начальник рятувально-водолазної станції, повідомив, що на сьогодні у штаті працює 27 осіб, але він недоукомплектований: «Багато хлопців, які працювали у нас раніше, нині воюють на сході». Загалом рятувальники працюють на трьох пляжах, які мають паспорти (на знімку вгорі). Це «Венеція», «Молодіжний» та «Дитячий».
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.