Сумська область

Вітчим побив падчерку

За підозрою у завданні тяжких тілесних ушкоджень міліція затримала жителя Перекопівки Роменського району.

30-річний чоловік упродовж кількох годин знущавcя над 4-річною падчеркою. Виявивши бажання навчити бідолаху азів математики та граматики, «наставник» розлютився, коли дитя не змогло освоїти знаскоку всі премудрості. У стані алкогольного сп’яніння він «виховував» Даринку, доки та знепритомніла. Злякавшись скоєного, «педагог» утік.

Коли мати, повернувшись від сусідки, побачила бездиханне тіло дочки з розбитими до крові губами і носом, сама ледве не втратила свідомість. «Тато, — розповіла правоохоронцям Даринка, — бив кулаками, стільцем і пластмасовим відром по голові».

Нині дівчинка перебуває в лікарні й ніяк не може відійти від пережитого шоку. Найбільше побоюється повернення додому вітчима. До речі, наступного дня він сам прийшов до міліції з каяттям... За подібні методи «виховання» закон передбачає кримінальну відповідальність до 5 років позбавлення волі.

Владислав ЖМУРКОВ.

Кіровоградська область

Смерть можна було попередити

Прокуратурою Ленінського району Кіровограда порушено кримінальну справу за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків.

Проблемні пологи, після яких дитина перебувала в тяжкому стані і самостійно не дихала, проходили 6 липня минулого року в Кіровоградському пологовому будинку № 2 імені Святої Анни. А 8 липня немовля померло. Як встановили працівники прокуратури, причиною стала дихальна недостатність, зумовлена асфіксією під час пологів.

Згідно з актом судово-медичного дослідження, смерть новонародженого можна було попередити.

Петро МЕЛЬНИК.

Миколаївська область

Надгробки трощили дівчиська

Три тринадцятилітні дівчиська з міста Вознесенськ Миколаївської області ввечері перелізли через паркан місцевого кладовища з однією метою — трощити. Протягом кількох годин пацанки зруйнували сто могильних пам’ятників. Вони розбивали надгробні плити, ламали дерев’яні хрести, палили вінки.

Одного цвинтаря вандалкам здалося мало, і вони перебралися на другий. І там юні руйнівниці вдосталь «натішилися»: топтали могили, ламали огорожі, здирали фотографії з пам’ятників.

Незабаром міліція затримала цвинтарних хуліганок. До них застосовано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Усі дівчата — з цілком благополучних родин. Свою поведінку пояснити не можуть.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.