Дівчат продавали по 700 доларів

Жителька Севастополя, відмінно знаючи турецьку мову та реалії життя сусідньої країни, налагодила поставки до стамбульських будинків розпусти «живого товару». Дівчат вербували декілька помічниць: кому одразу казали, чим доведеться займатися, а кому обіцяли роботу офіціантками в барах і ресторанах. Тих, хто погодився, з Києва або Донецька літаком доставляли до Стамбула.

Правоохоронці встановили безліч фактів, які свідчать про те, що із севастопольськими дівчатами в Туреччині поводилися, як з рабинями. До слова, за одну вітчизняні торговці в турецьких партнерів просили лише сімсот американських доларів.

Тепер зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Микола МАГДИЧ.

Севастополь.

Битву за три гектари землі виграла прокуратура

Комерційній фірмі не вдалося за допомогою незаконного судового рішення змусити державний орган виділити їй для будівництва оздоровниці три гектари землі на території Окуневської сільради Чорноморського району Криму.

Не маючи повного пакета документів на отримання землі, комерційна фірма намагалася через суд змусити Республіканський комітет земельних ресурсів підготувати проект узгодження місця розташування й розміру земельної ділянки. На боці комерсантів виступив Господарський суд Криму, однак прокуратура в апеляційній інстанції довела неправосудність ухваленого ним рішення й домоглася його відміни.

...А в Сімферопольському районі затриманому голові садівничого товариства пред’явили звинувачення у хабарництві. Керівника кооператива затримали, коли в його руках опинилися 32 тисячі гривень, одержані за прийняття нових членів кооперативу і виділення двох земельних ділянок. Нагадаємо, торік «на гарячому» правоохоронці піймали п’ятьох голів садових товариств у Судаку, Євпаторії, Керчі, Сімферопольському і Ленінському районах. Затребувані ними суми за вступ до кооперативу й отримання землі становили від двох до 100 тисяч гривень.

Віктор ХОМЕНКО.

Крим.

Діди Морози забули сплатити податки

На 23 Дідів Морозів і Снігурок в області складено адмінпротоколи й відправлено до суду. Річ у тім, що люди, які виконували ці ролі, не сплатили податків. Як повідомив начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Сергій Семенчук, під час підготовки до новорічно-різдвяних свят податківці провели моніторинг оголошень у засобах масової інформації, було обстежено заклади громадського харчування, де проводилися корпоративні гуляння. Підприємцям, які взялися повеселити публіку й заробили на цьому гроші, запропонували укласти разові трудові угоди і сплатити 15 відсотків від суми доходу. Але на це відреагували не всі. Тож податківці вирішили нагадати, що про обов’язок ділитися доходами з державою не можна забувати навіть у новорічну ніч.

Олексій КАВУН.

Житомирська область.