Рівне ще не встигло оговтатися від недавнього резонансного злочину, коли педофіл згвалтував і задушив восьмирічну дівчинку, як подібний жах повторився. Цього разу жертвою насильника і вбивці стала семирічна Юля Б. Її варвар повісив, зачепивши петлю за двері.

А за декілька годин до цього 32-річний педофіл побував під виглядом лікаря в іншій рівненській квартирі. Там він спробував зробити «огляд» одинадцятирічної дівчинки. Вона ж почала кричати, кликати на допомогу сусідів, що, зрештою, і врятувало їй життя — негідник злякався і втік.

Першою біду запідозрила мама Юлії: донечка після школи завжди телефонувала їй на роботу, а того дня дзвінка жінка так і не дочекалася. Захвилювалася. Попросила сусідку з’ясувати, що і як. Та побачила, що двері у квартиру відчинені, покликала Юлю, але та не відгукнулася — була в зашморгу...

Після проведеної судово-медичної експертизи правоохоронці висловили версію, що це — вбивство. Вбивцю почали шукати з допомогою фоторобота — його склали з опису одинадцятирічної дівчинки, якій вдалося врятуватися. Міліція затримала підозрюваного у скоєнні злочинів.

Як повідомив начальник управління МВС України у Рівненській області генерал-майор міліції Ярослав Голомша, у вбивстві школярки підозрюється 32-річний Олександр В., який має на своєму рахунку три судимості. Дві з них — за розбещення неповнолітніх і крадіжку — були умовними. Останнє покарання за здійснення крадіжки він відбував у Рафалівській колонії, звідки звільнився умовно-достроково, відсидівши лише три з лишком роки. Під час затримання злочинця в його кишенях знайшли півтисячі гривень і кілька золотих прикрас, які він встиг прихопити з квартири, де по-звірячому познущався з дитини.

Євген ЦИМБАЛЮК,Олександра ЮРКОВА.

Рівне.